Over ons

 
Makers Against Corona startte als een initiatief van een groep mensen opgetrommeld door de broers Pieter De Mil en Stijn De Mil. Op zeer korte tijd groeide dit uit tot een samenwerking tussen verschillende partners in de wereld van de makers. Zo maken we gebruik van de toestellen en capaciteit van verschillende makerspaces en fablabs in de Benelux. Om de organisatie van dit Makers Against Corona non-profit project mogelijk te maken, werd op 23 maart 2020 de MakersEUnion vzw (BTW nummer BE0745660774) opgericht. MakersEUnion vzw behartigt de belangen van makerspaces, FabLabs en hun vele vrijwilligers die de werking van deze organisaties mogelijk maken. Makerspaces en fablabs hebben als missie om digitale fabricatie ter beschikking te stellen van de volledige gemeenschap en zetten zo in op levenslang leren, STEAM-educatie (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics), sociale innovatie en ondernemerschap.
De opbrengst van deze campagne zal gebruikt worden om bovenstaande ambitie waar te maken. Meer informatie over FabLabs kan je hier terugvinden.

Legale info van onze vzw:
MakersEUnion vzw
Maatschappelijke hoofdzetel:
Capucienenlaan 88
9300 Aalst
BTW nr.: BE 0745.660.774

Start #MakersAgainstCorona

Toen bleek dat we in België afhankelijk moesten zijn van een schenking van mondmaskers via Jack Ma en de Alibaba-foundation ( https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/16/chinese-e-commercegigant-schenkt-ons-land-half-miljoen-mondmaske/ ) beslisten we vanuit  FabLab Factory  om het heft in eigen handen te nemen en te starten met de productie van gelaatsschermen.

Op die manier ontstond de samenwerking #MakersAgainstCorona met tientallen fablabs, makerspaces, bedrijven en maatwerkbedrijven in België! 

De verdeling gebeurde op basis van een donatietraject.

18 maart                   

 

 

3 april                   

Op vrijdag 3 april klokten we af op 20.000 gelaatsschermen die verdeeld werden onder onze zorgverstrekkers - een onvoorstelbare rollercoaster en geweldig succes!

Echter, het vrije donatie-traject kwam onder druk, en daarom voegden we naast dit donatietraject ook een commercieel traject toe, om ervoor te zorgen dat we het aanbod op een financieel gezonde manier konden verderzetten.

6 april                   27 april                   

Ondertussen kregen we van onze klanten meer en meer vragen naar extra beschermingsmiddelen zoals ontsmettingsalcohol en earbuddies.

Om meer kinderen te overtuigen om de gelaatsschermen te dragen, ontwierp onze collega Lorien kei-coole stickervellen om daarmee de gelaatsschermen te decoreren.

Uiteraard mochten mondmaskers niet ontbreken aan ons portfolio. Onder andere Jonas Geirnaert creëerde voor ons een kabouter Wesley corona-cartoon! Collectors-item ;)

11 mei                   


          


Stijn De Mil

Co-founder

          


Pieter De Mil

Co-founder

          


Lorien De Bondt

Graphic Designer

          


Lowiek Van den Stockt

Research & Engineering

          


Siebe Temmerman

Design & Operations

          


Dieter Van der Stockt

Industrial Designer

          


Steven Van Durm

Production

          


Zimcke Van de Staey

Software Engineering